Зареждане

Условия за наем на лекотоварни автомобили

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

Застраховка „Гражданска отговорност”, валидна в цяла Европа; Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства и при неспазване на Закона за движение по пътищата.

Пътна такса – винетка за територията на Република България;

500 км. пробег на ден, но не повече от 7000 км на месец;

В крайната цена не е включено 20% ДДС;

Условия

Изисквания към Наемателя:

Наемателят трябва да има навършени 23 години и да представи валидно свидетелство за управление на МПС и син талон най-малко от 5 години. Лична карта (паспорт).

При договор с юридическо лице, шофьорът (ако не е Управител) трябва да предостави пълномощно и валиден трудов договор.

Период на наема:

Минимален наемен период, по който се изчислява цената е 24 часа. При закъснение за връщане на превозното средство след изтичане на договора за наем без предупреждение и разрешение от страна на НАЕМОДАТЕЛЯ, клиентът се таксува както следва: до 4 часа – един наемен ден; 4-8 часа – два наемни дни; над 8 часа – 3 наемни дни.

Начин на плащане и депозит:

При направата на резервация на лекотоварен автомобил или ремарке можете да извършите частично предплащане (15% от крайната цена) или пълно предплащане с кредитна карта или банков превод. Кредитната Ви карта ще бъде таксувана с основание „Грийн драйв” ООД – името на нашата фирма. Ако е извършена частична предплата, Наемателят трябва да заплати оставащата сума при наемането на превозното средство. Възможните методи за плащане са Visa, МasterCard, банков превод или плащане в брой. При наемането на превозното средство, Наемателят е длъжен да остави депозит с кредитна/дебитна карта (Visa или MasterCard), издадена на негово име или по банков път (за Юридически лица). В брой наемателят оставя дължимия депозит с увеличение от 100%.

Вид превозно средствоДепозит, платен с карта или по банков пътДепозит, платен в брой
Лекотоварен бус500 лв500 лв
Хладилен бус500 лв500 лв
Пътнически бус500 лв500 лв
Ремарке200 лв200 лв

Административни такси:

При връщане на МПС с непълен резервоар – 20 лв

За спиране на МПС от движение от органите на реда по вина на Наемателя – 400 лв

При напускане на границата на Р. България без разрешение – 650 лв

При загубване, унищожаване или кражба на свидетелство за регистрация, ключ, дистанционно управление, номер на МПС – 500 лв

При установен случай на тютюнопушене – 100 лв

Такса излизане в чужбина 120лв /за една държава/

Такса за ПТП, щета, кражба или какъвто и да е инцидент независимо дали Наемателят е виновен – 60 лв

Отговорност на НАЕМАТЕЛЯ

При ПТП Наемателят е длъжен да предостави на Наемодателя всички издадени документи от КАТ, удостоверяващи събитието. В случай на непредоставяне, то Наемателят е отговорен и заплаща пълния размер на щетите, както и броя дни необходими до пълното възстановяване на превозното средство;

При кражба или тотална щета Наемателят е длъжен да предостави на Наемодателя всички издадени документи от КАТ, удостоверяващи събитието. В случай на непредоставяне, той е отговорен и заплаща пълната стойност на превозното средство;

Наемателят носи пълна отговорност за частични липси, загуба на части или аксесоари, както и за щети по интериора на превозното средство (тапицерия, табло, седалки, облицовки, багажник и др.) и товарния отсег;

Такса за изгубени документи, панел на касетофон, CD, рег. номер, GPS навигация или ключове на превозното средство в размер на 700 лв;

В случай на ПТП в чужбина без значение чия е вината Наемателя е длъжен да транспортира за своя сметка наетото МПС до граница на България. В този случай не се предоставя и заместващо превозно средство.

В случай на щета се начислява еднократна административна такса в размер на 72 лв.

Всички бусове са оборудвани с видеорегистратори и GPS модули. В общ интерес е да не бъдат изключвани при употреба от Наемателя.

Пробег:

В цената на лекотоварния автомобил е включен максимален пробег от 500 км./ден. При надвишаване на посочения пробег допълнителните километри се заплащат както следва:

Включен дневен пробегВключен месечен пробегЦена на доп. км.
500 км./ден7000 км./месец 0.40 лв/км.

Гориво:

Превозното средство се предоставя с пълен резервоар. При връщане на превозното средство с непълен резервоар, клиентът заплаща липсващото гориво на цена 3,00 лв/л и такса в размер на 20 лв.

Такса извънработно време:

При наемане или връщане на превозното средство извън работно време се прилага такса в размер на 20 €. Работно време: Понеделник – Петък 08:30 – 17:30 часа. Събота, Неделя както и официални празнични дни – почивни дни.

След потвърждение от страна на Грийн Драйв ООД, Наемателят е длъжен да изпрати най-малко 3 работни дни преди началото на наема сканирано четливо копие на шофьорска книжка и паспорт за издаване на необходимите документи. Възможно е да има ограничения.

Условия за анулиране/промяна на резервация:

Потвърдена резервация може да бъде отказана/променена до 72 часа преди началото на наемния период без начисляване на такси. При отказ на резервация, по-малко от 72 часа преди началото на наемния период, се начислява такса в размер на 15% от крайната наемна цена, но не по-малко от наемната цена на превозното средство за 1 ден. Предплатената сума няма да бъде възстановена в случай на неявяване на Наемателя. Извършената предплата при направата на резервация ще бъде възстановена в случай, че не може да бъде предоставено алтернативно превозно средство.